The Gathering

forum
It is currently 15 Nov 2025, 06:38

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 5103 posts ]  Go to page Previous  1 ... 252, 253, 254, 255, 256  Next
Author Message
PostPosted: 18 Feb 2023, 12:12 
Always
Always

paizei na exei ginei kai iphonakias o KJP pleon

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16 Mar 2023, 16:46 
Always
Always

pantelis79 wrote:
paizei na exei ginei kai iphonakias o KJP pleon

Sigoura pramata!

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 20 Mar 2023, 22:15 
Always
Always

https://veslemes.bandcamp.com/album/o-exorcismos
pw leitourgei kanonika i fasi edw e

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 14 Jul 2025, 07:47 
Always
Always

Συγκεντρωτικά οι τελευταίες τέσσερις-πέντε αγορές:

Annihilator - "Metal"
Ashes Of Ares - "Ashes Of Ares"
Cancer - "Inverted World"
Candlemass - "House Of Doom"
Candlemass - "Black Star"
Europe - "The Final Countdown"
Iced Earth - "The Glorious Burden"
Katatonia - "Nightmares As Extensions Of The Waking State"
Kotipelto - "Coldness"
Massacre - "From Beyond"
Massacre - "Promise"
Saxon - "Strong Arm Of The Law"
The Third And The Mortal - "Project Bluebook - Decade Of Endeavour"
Uriah Heep - "Demons And Wizards"

Εντελώς άχρηστοι αυτοί στη Napalm Records. Τα "Black Star" και "Nightmares As Extensions Of The Waking State", αμφότερες φετινές κυκλοφορίες, είναι digipack, με το CD χωμένο στο μεσαίο φύλλο και τόσο στριμωγμένο και σφιχτό, που θέλει πένσα για να βγει. Αρχιμαλάκες, πεταμένοι, ανίδεοι. Το catalogue number και των δύο λήγει σε DGS, τον νου σας.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 14 Jul 2025, 13:07 
Always
Always

Oxi apla ampaloi tis Napalm, einai YPER-ampaloi. Mia gkomena mou egrafe epanenilimenws Helicopters tous Hellacopters. Den einai oti ekane mia fora lathos. Asxetoi entelws. Kai genika sapies ekdoseis apo palia. Ta digipak tis napalm toulaxiston apo to 2010 (mporei kai noritera) htan kati tsigaroxarta pou to syrraptiko tou booklet afine simadi sto eksofyllo kai ta poulousan 20 euro, oti nanai.

Pantws den perimena pote na agorazes Kotipelto, oute to Glorious Burden eidika (diskara kat' eme, pou eixe xantakothei otan vgike logw tis genikoteris anti-amerikanilas pou epikratouse pagkosmiws), apla den milaei gia terata kai shmeia opws ta paliotera twn Ked Earth, allos enas logos pou den epiase.

Episis to Metal twn Ανιχιλεητορ einai sapio aposo thimamai? Einai auto me tous pollous guests?

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 14 Jul 2025, 14:07 
Always
Always

Έστειλα feedback στη Napalm και μου απάντησε μία Heidi ότι προώθησε το μήνυμα στους "product manager department and the management". Ξέρουμε όλοι ότι τώρα θα ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για τον επανασχεδιασμό των συσκευασιών.

Το "Metal" είναι πράγματι μάπα άλμπουμ, με αρκετούς guest. Το πήρα βασικά για συλλεκτικούς και συναισθηματικούς λόγους - μεταχειρισμένο, διότι πάρα πολλά CD είναι πλέον εδώ και χρόνια out of print και δυσεύρετα, όπως και τα Massacre στην παραπάνω λίστα.

Έχω και το "Waiting For The Dawn" τού Kotipelto. Δεν είναι άσχημα άλμπουμ, προφανώς θυμίζουν αρκετά Stratovarius σε πολύ απλοϊκότερη μορφή. Τους Stratovarius τούς λατρεύω βεβαίως και έχω όλη τη δισκογραφία τους, αν και γενικά δεν είμαι παουερμεταλάς. Τους είδα και λάιβ στο Tavastia πριν ενάμιση χρόνο για πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής φορά (https://www.setlist.fm/setlist/stratovarius/2023/tavastia-helsinki-finland-4bae034e.html). Ό,τι κυκλοφόρησαν μέχρι και τα Elements είναι εκπληκτικό, με ορισμένους δίσκους να είναι αριστουργήματα. Δυστυχώς κάπου εκει ο Tolkki χτυπήθηκε απότομα και άσχημα στην ψυχολογική του υγεία και δεν επανήλθε ποτέ μέχρι σήμερα. Έχει γράψει και ένα συγκινητικό βιβλίο για αυτήν την περιπέτεια, το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον, αν και προφανώς ο άνθρωπος δεν είναι συγγραφέας (https://www.tolkki.art/wp-content/uploads/2022/03/timo_tolkki_loneliness_of_a_thousand_years-eng.pdf). Τον είχα πετύχει πριν τρία-τέσσερα χρόνια στο μετρό και του μίλησα. Φορούσε σκουφάκι Gamma Ray. Οι Stratovarius χωρίς αυτόν συνεχίζουν να βγάζουν πολύ καλούς δίσκους, αλλά κατά τη γνώμη μου ο Tolkki στην ακμή του ήταν άφταστος τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει και μία αυτοβιογραφία, αλλά από όσο έχω δει δεν υπάρχει στα αγγλικά και θα μου βγει το λάδι να τη διαβάσω στα φινλανδικά, οπότε προς το παρόν την έχω αφήσει στην άκρη.

Οι Iced Earth είναι μία μπάντα που εκτίμησα περισσότερο μεγαλώνοντας, παραδόξως. Τα τέσσερα πρώτα τους άλμπουμ είναι φοβερά, μιλάμε για φουλ πώρωση. Ο δε Barlow άνετα στους καλύτερους τραγουδιστές τού metal γενικότερα. Ευτυχώς κυκλοφόρησαν και το "Days Of Purgatory" για να ακούσουμε τα δύο πρώτα τους με τη φωνάρα του. Εγώ που κράζω τις αρπαχτές καγκουρο-επανηχογραφήσεις αναγνωρίζω ότι η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι διαμάντι. Τα μετέπειτα άλμπουμ τους δεν με τρελαίνουν, αλλά είναι όλα πολύ ποιοτικά. Ο Barlow τώρα τραγουδάει στους Ashes Of Ares, όπου συμμετέχει και ο Freddie Vidales, πρώην κιθαρίστας των Iced Earth. Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα βρίσκονται στην Ευρώπη, και περισσότερο στην Ελλάδα δηλαδή, για μία μικρή περιοδεία - το Gagarin έγινε γρήγορα sold-out και έβαλαν και δεύτερη ημερομηνία. Θα παίζουν ολόκληρο το "The Dark Saga", προφανώς με την άδεια τού Schaffer. Έχω στείλει μερικά email εδώ σε κλαμπ και διοργανωτές μπας και φιλοτιμηθει κάποιος να μας τους φέρει, αλλά δεν τρέφω και πολλές ελπίδες. Κατά τα άλλα οι Ashes Of Ares θα κυκλοφορήσουν και καινούργιο δίσκο φέτος, αλλά ως συγκρότημα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, παίζουν metal τής σειράς χωρίς κάτι αξιόλογο που να τους ξεχωρίζει. Ελπίζω ο Schaffer να συνέλθει μετά από αυτά που τράβηξε και να επαναδραστηριοποιήσει τους Iced Earth μαζί με τον Barlow, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε μία τέτοια προοπτική.

Και μιας και ανέφερες τους Hellacopters, θα παίξουν ένα λάιβ εδώ στο Ελσίνκι στις 10 Αυγούστου σε μία ανοιχτή πισίνα, Allas Sea Pool. :lol: Για να μην είμαι άδικος, ίσως υπάρχει και εσωτερικός χώρος, δεν ξέρω, αλλά και πάλι είναι αστείο.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 14 Jul 2025, 16:29 
Always
Always

H Heidi einai xese psila kai agnanteue. Mono ta prosximata kratouse panta, tipote to ousiastiko.

Sta ypoloipa tha kanw comment later on, na exw ligo xrono.

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 11 Aug 2025, 19:42 
Always
Always

Jonas Hellborg - "Bass"

Όχι από τα καλύτερά του, αλλά ό,τι έχει το όνομά του αρπάζεται άμεσα.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 01 Sep 2025, 20:56 
Always
Always

Orphaned Land & Amaseffer - "Kna'an"

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 06 Sep 2025, 16:48 
Always
Always

Μερικά σπάνια σήμερα και κάνα-δυο νορμάλ από το μεγάλο παζάρι δίσκων στην Tapiola:

Believer - "Dimensions"
Bruce Dickinson - "Tattooed Millionaire"
Dimmu Borgir - "Stormblåst"
Entombed - "Clandestine"
Iced Earth - "Plagues Of Babylon"
Infernal Majesty - "One Who Points At Death"
Manilla Road - "Voyager"

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 09 Sep 2025, 17:01 
Always
Always

KingJP wrote:
Οι Iced Earth είναι μία μπάντα που εκτίμησα περισσότερο μεγαλώνοντας, παραδόξως. Τα τέσσερα πρώτα τους άλμπουμ είναι φοβερά, μιλάμε για φουλ πώρωση. Ο δε Barlow άνετα στους καλύτερους τραγουδιστές τού metal γενικότερα. Ευτυχώς κυκλοφόρησαν και το "Days Of Purgatory" για να ακούσουμε τα δύο πρώτα τους με τη φωνάρα του. Εγώ που κράζω τις αρπαχτές καγκουρο-επανηχογραφήσεις αναγνωρίζω ότι η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι διαμάντι. Τα μετέπειτα άλμπουμ τους δεν με τρελαίνουν, αλλά είναι όλα πολύ ποιοτικά. Ο Barlow τώρα τραγουδάει στους Ashes Of Ares, όπου συμμετέχει και ο Freddie Vidales, πρώην κιθαρίστας των Iced Earth. Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα βρίσκονται στην Ευρώπη, και περισσότερο στην Ελλάδα δηλαδή, για μία μικρή περιοδεία - το Gagarin έγινε γρήγορα sold-out και έβαλαν και δεύτερη ημερομηνία. Θα παίζουν ολόκληρο το "The Dark Saga", προφανώς με την άδεια τού Schaffer. Έχω στείλει μερικά email εδώ σε κλαμπ και διοργανωτές μπας και φιλοτιμηθει κάποιος να μας τους φέρει, αλλά δεν τρέφω και πολλές ελπίδες. Κατά τα άλλα οι Ashes Of Ares θα κυκλοφορήσουν και καινούργιο δίσκο φέτος, αλλά ως συγκρότημα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, παίζουν metal τής σειράς χωρίς κάτι αξιόλογο που να τους ξεχωρίζει. Ελπίζω ο Schaffer να συνέλθει μετά από αυτά που τράβηξε και να επαναδραστηριοποιήσει τους Iced Earth μαζί με τον Barlow, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε μία τέτοια προοπτική.

Καλα το ειπες, "παραδοξως". Περιεργο που δεν εκτιμουσες παντα, καθως σε γενικες γραμμες ειναι οπως τα ειπες. Τα 4 πρωτα ειναι απο τους πιο σημαντικους και καβλερους δισκους στο μεταλ, οπου βεβαιως μετα πολυ καλως εγινε και το Days of Purgatory να απογειωσει την καβλεροτητα. Αν εχεις αυτο και το Dark Saga δε θες σχεδον τιποτα αλλο. To Something Wicked ok τοτε που βγηκε μου αρεσε πανω στην πωρωση αλλα πλεον θεωρω πιο μετριο και το Horror show κακο πλην κανα 2 κομματιων. Με τα επομενα δεν εχω ασχοληθει το ομολογω καθως θεωρουσα οτι σιγουρα το εχουν χασει, ειδικα χωρις Μπαρλοου. Αλλα και με τις τοσες αλλαγες, την τοση αμερικανιλα, και την ελλειψη εμπνευσης του Τραμπιστη οπως μαθαμε στα συγχρονα χρονια.
Θα παω στο λαιβ, να ακουσω τη ΔΙΣΚΑΡΑ.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 09 Sep 2025, 22:55 
Always
Always

To periergo pou mou kanei entyposi einai oti oi perissoteroi, kai paleoures, ektheiazoun to Horror Show, to opoio pote den mou arese idiaitera. Den exw petyxei oute 1 interview sto yt pou na to lene mapa.

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 10 Sep 2025, 15:43 
Always
Always

Στο Horror Show ειναι στα drums ο υπερτεραστιος Richard Christy του The Sound of Perseverance, και παιζει και εκει σπουδαια. Παρολ'αυτα το μεγαλο προβλημα θεωρω οτι ηταν η μιξη του αλμπουμ που ειναι κακιστη κατ'εμε. Δε μου αρεσε ποτε και δεν ειχε καμια σχεση με τα προηγουμενα που ειχαν ογκωδεις παραγωγαρες. Και το εξωφυλλο ειναι καρτουνιστικο που δε προδιαθετει για κατι καλο. Παντως δεν ειμαι σιγουρος οτι φταιει ο ηχος, πιθανοτερο οτι ειναι απλα μετριες οι συνθεσεις και κακες σε σχεση με παλιους ΙΕ. Προσωπικα αν ποτε ακουω κατι ειναι μονο το κλεισιμο με το εξαιρετικο Phantom Opera Ghost, και καμια φορα το Ghost of Freedom.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 21 Sep 2025, 10:07 
Always
Always

Petros wrote:

Θα πας και στον Blaze να ακούσεις την έτερη δισκάρα;

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 22 Sep 2025, 22:56 
Always
Always

ston Blaze ton Theo ennoeis?

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 24 Sep 2025, 21:26 
Always
Always

KingJP wrote:
Petros wrote:

Θα πας και στον Blaze να ακούσεις την έτερη δισκάρα;

το εχω ηδη κανει 2-3 φορες, αλλα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θελω να ξαναπαω

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 01 Oct 2025, 14:44 
Always
Always

KingJP wrote:
το Gagarin έγινε γρήγορα sold-out και έβαλαν και δεύτερη ημερομηνία.
Na ksereis simera paw na dw ton Μπάλροου [sic]

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 04 Oct 2025, 13:36 
Always
Always

Πώς ήταν ο Μπάλροου; Εδώ δυστυχώς δεν τους βλέπω να έρχονται.

Μερικές νέες αγορές από το παζάρι δίσκων στο Kallio:

Absu - "The Sun Of Tiphareth"
Bathory - "Twilight Of The Gods"
Warrel Dane - "Praises To The War Machine"
Helloween - "The Time Of The Oath"
Helloween - "The Dark Ride"
Stratovarius - "A Million Light Years Away"

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 04 Oct 2025, 16:55 
Always
Always

Yperfoveros o Μπαλροου, oxi apla san na min perase mia mera, milame oti h fwnh tou einai OLOIDIA edw kai 30 xronia. Exei apisteuta bassa xontri fwnh, ama laxei mporei na pei kai Morbid Angel, kai tsirizei kai gia plaka. Kammia sxesi me ton Kanado flouflh pou ton evale o Σαφερ ston xarth kai meta vgike apo panw kai to epaikse istoria.
H ypoloiph banda xliaroi. Den einai kaloi paixtes, paizoun kapws sloppy. Leipei auto to tight paiksimo twn Ked Earth kai tou Σάφερ vasika.

Pantws oi Ked Earth re pousti mou poly ypotimimenoi paiktika. Den milaw gia to diskografiko kommati kai to elliniko opadiliki pou se auta ta 2 einai eutyxws anagnwrismenoi. Paiktika lew. Gia παικτικοτητα. Σάφερ-Μπάλροου-Smedley TERASTIOI paixtoures, aneta sto top 5 tou metal genika. Paizoun papades. Kai o Tarnowski enas agnwstos pitsirikas kitharistas pou ton eixe sta telh 90s o Σάφερ foveros. Ton eixa dei kai live tote. Oi metepeita kitharistes pou eixe, adiaforoi.

Image
Image

Nemo ante mortem beatus

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 06 Oct 2025, 09:59 
Always
Always

Ήταν πολύ σφιχτοδεμένη μπάντα οι Iced Earth, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιζε και ο Schaffer ασφαλώς, ο οποίος είναι σίγουρα μέσα στους τρεις καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες στο μέταλ, αν όχι ο κορυφαίος. Ακόμα και στα πρώτα άλμπουμ το παίξιμό του ήταν ήδη φοβερό. Τον Μπάλροου ίσως τον έχει σώσει το γεγονός ότι δεν ασχολείται με το τραγούδι φουλ τάιμ και συνεπώς δεν έχει καταπονήσει τη φωνή του όσο άλλοι. O Block έχει καλή φωνή γενικά, αρκετά κοντά στον Μπάλροου (ο αγαπημένος μου Ripper δεν ταίριαζε καθόλου στους Iced Earth, κατά τη γνώμη μου), αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Και εννοείται ότι λάκισε μαζί με τους υπόλοιπους σαν πεντάχρονα κοριτσάκια όταν τρομάξαν στο J6.

Οι Ashes Of Ares δεν είναι καν κανονικό συγκρότημα, οπότε είναι λογικό να είναι κάπως χαλαροί.

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 5103 posts ]  Go to page Previous  1 ... 252, 253, 254, 255, 256  Next

All times are UTC + 1 hour