thepavl wrote:
Κίνα ρε φιλε
malaka prin ligo kairo eixe ginei ena allo YPEREPOS, htan enas Kinezos sef pou phge na mageirepsei mia kompra, ths ekopse to kefali, mageirepse to swma gia kana misawro kai meta phre to kefali gia na to peta3ei sta skoupidia kai to kefali ton dagkwse kai pe8ane re malaka
, DE GINONTAI AYTA
Απίστευτο! Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε σεφ, 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό τηςΠανικός επικράτησε σε εστιατόριο στην Ινδοκίνα. Σεφ πέθανε από το δηλητήριο κόμπρας, που τον δάγκωσε αφού της είχε κόψει το κεφάλι, για να μαγειρέψει το κρέας της
Διάσημος σεφ έχασε τη ζωή του, όταν τον δάγκωσε το φίδι, που λίγα λεπτά πριν είχε αποκεφαλίσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο εστιατόριο του θύματος, Peng Fan, καθώς ετοιμαζόταν να φτιάξει ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με το κρέας της Ινδονησιακής κόμπρας.
Όταν όμως, πήγε να πετάξει το κεφάλι του φιδιού στα σκουπίδια, τον δάγκωσε.
Το δηλητήριο του φιδιού εισχώρησε στο αίμα του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει παράλυση και ασφυξία. Κατέληξε λίγο αργότερα, πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να πάρει το αντίδοτο.
"Τρώγαμε με την γυναίκα μου στο εστιατόριο, για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της, όταν ξαφνικά ακούσαμε κραυγές από την κουζίνα. Επικράτησε πανικός", είπε ένας από τους πελάτες.
"Είναι σπάνιο γεγονός, αλλά όχι απίθανο να συμβεί. Ήταν ατύχημα. Ετοίμαζε ο ίδιος το πιάτο και στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Δεν μπορούσε κανείς να κάνει κάτι, για να τον σώσει. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να τον βοηθήσει, αν υπήρχε ο χρόνος για να το πάρει έγκαιρα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε", είπε ένας από τους αστυνομικούς, που έφτασαν στο σημείο.
Ο ειδικός ερπετολόγος Yang Hong-Chang, που μελετά τις κόμπρες τα τελευταία 40 χρόνια, σημείωσε, πως ένα φίδι μπορεί να εξακολουθεί να ζει, ακόμα και μία ώρα μετά τον ακρωτηριασμό μέρους του.
o eidikos erpetologos paizei na einai didaktwr Panepisthmiou Ouosington
prwto sxolio apo katw sto news247, me 268 upvotes:
kalutera katepsigmenaapo newsbomb
ΚΙΝΑ: ΚΟΜΠΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΕΦ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ!
Τη ζωή του από δάγκωμα κόμπρας, 20 λεπτά αφού την είχε αποκεφαλίσει, έχασε ένας Κινέζος σεφ, ο οποίος προετοίμαζε πιάτο με το θανατηφόρο ερπετό!
Το κεφάλι της ινδο-κινεζικής κόμπρας, η οποία θεωρείται σπάνια λιχουδιά στην Ασία, δάγκωσε τον άτυχο Peng Fan την ώρα που πήγαινε να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων, ενώ το δηλητήριο έδρασε ταχύτατα στοιχίζοντάς του τη ζωή, πριν προλάβουν να του χορηγήσουν το αντίδοτο στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα.
«Ήμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου και ξαφνικά υπήρξε πολλή φασαρία. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε, αλλά ακούγαμε τις κραυγές από την κουζίνα», ανέφερε ο 44χρονος θαμώνας του εστιατορίου, Lin Sun, συμπληρώνοντας: «Υπήρξαν εκκλήσεις για γιατρό στο εστιατόριο αλλά, δυστυχώς, όταν έφθασε ιατρική βοήθεια είχε ήδη πεθάνει.
Μετά από αυτό δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε με το γεύμα μας (TI LEEI RE MA-LA-KA
)».
Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Είναι μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση, αλλά φαίνεται ότι ήταν απλά ένα ατύχημα. Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να τον σώσει. Μόνο αντίδοτο, αλλά δεν γινόταν να του χορηγηθεί άμεσα. Ήταν απλά ένα τραγικό ατύχημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σούπα κόμπρας (κόβεται σε κύβους) είναι περιζήτητο πιάτο σε πολυτελή εστιατόρια της Κίνας, την ίδια ώρα που υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα φιδιού και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Ο Yang Hong-Chang, ο οποίος έχει περάσει 40 χρόνια μελετώντας κόμπρες, ανέφερε ότι όλα τα ερπετά μπορούν να λειτουργήσουν για έως και μία ώρα, αφού έχουν χάσει μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το σώμα τους…
«Είναι απολύτως πιθανό το κεφάλι να παρέμεινε ζωντανό και να δάγκωσε το χέρι του Peng. Όταν ένα φίδι χάσει το κεφάλι του είναι ουσιαστικά νεκρό καθώς οι βασικές λειτουργίες του σώματός του έχουν σταματήσει, ωστόσο εξακολουθεί να έχει κάποια αυτόβουλη δράση. Αυτό σημαίνει ότι τα φίδια έχουν την ικανότητα να δαγκώνουν εκτοξεύοντας δηλητήριο, ακόμα και μετά τον αποκεφαλισμό τους», τόνισε.
Ο Peng καταγόταν από τη Shunde, μια συνοικία στην πόλη Foshan στη νότια κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Πολλά από τα παραδοσιακά πιάτα της συγκεκριμένης περιοχής βασίζονται σε κρέας φιδιών…
Το δάγκωμα της ινδοκινεζικής κόμπρας «Naja siamensis» προκαλεί παράλυση και ασφυξία, ενώ το φτύσιμο του δηλητήριου στα μάτια του θύματος είναι ικανό να επιφέρει μόνιμη τύφλωση...